Monday, January 31, 2011

natrah ooo natrah

BISMILLAH




entah kenapa...aku begitu tertarik dengan kisah Natrah...
sampai aku rasa ndak puas hati ndak tengok pementasan teater Natrah..
cemburu dengan mereka yang sudah menontonnya
aku tertarik dengan kisah dia sahingga ke tahap dipanggil tidak menyahut...
beku depan tv tengok Suatu Ketika-Natrah
kali ni aku betul-betul nampak apa yang terjadi
sebab dia kasi nampak keratan akhbar
berita di belanda masa tu
baru juga aku tau Natrah digelar JUNGLE GIRL di belanda
cis
macam la tempat di dunia ni terus-terus jadi bandar
come on lah!





uh! Natrah.

tika and a bag of $

dimulakan dnegan BISMILLAH....:)

sebelum aku bercerita dengan lebih panjang...ok...lebih panjang..
mari kita sama-sama berdoa untuk kawan-kawan kita di Egypt sana..kesian mereka..:(
semoga mereka selamat dan dilindungiNYA....

okeh! jum dengar aku merepek..

aku sekarang berada di Lido. lido is not libido. hahahahaha
kunun, sementara menunggu elaun keluar aku di sini lah..senang aku bergerak ke KK untuk beli barang-barang...

jum hayati perbualan di bawah:


kakyuyu: tinguk wayang kita

kami: bah

kakyuyu: kau mau pinjam duit..??

aku: eh tidak..tunggu jak la tu elaun dulu..(terbayang muka tiya dan buja...muka-muka rela mengahlongkanku..)

papp! pintu kereta dihempas perlahan...kami sudah di parking CP..
toiinngggg! bunyi mesej aku...segera aku buka tu mesej...dalam hati..harap-harap ini berita pasal elaun...
and guess whatt...???hahahha betul-betul berita pasal elaun...

from: suzae
ada da elaun

dalam hati memang mau reply...tapi sayang 1000x sayang...kredit aku betul-betul 0.00 itu suda advance dari celcom.

tidak lama lepas tu...toingggg! sekali lagi ia berbunyi

from: yaya
uits, ada elawn sda.msti ko tw ni kn.

masa show berjalan..zzzrrrttt tlefonku pada mode silent.

from:ozlyn
otw p bank

incoming call
ozlyn

aku xangkat...sebab takut orang lain tidak selesa..

zzrrrttt vibrasi lagi sekali

from: ozlyn
elaun suda keluar..RM...(saja mau kasi rasia..barula saspen..hahah)

zzrrttt vibrasi yang keempat

from: Favilla_ESP
mms gambar skrin atm...wooooooohhh!!


benar-benar hapPENING!







apa-apa pun SHAOLIN tu siok.

Saturday, January 29, 2011

terima kasih...!!

dengan nama Allah...Tuhanku juga Tuhanmu.




disini...kau dan aku,...terbiasa bersama....menjalani kasih sayang....lalalaaaa
nyanyi...???bukan itu tujuan aku menulis...


di sini, aku mau ucap terima kasih banyak yang teramat banyak buat:


kawan-kawan aku...:'(
uh, kamu memang baik.hebat!


untukmu Fadthia,














kau banyak tolong aku...kalau buat list pun 3bulan punya examination pad pun ndak cukup..
kau tolong bukan alang-alang..
tenaga.
nasihat.
makanan.
nota-nota.
ink printer
ketawa.
nangis.
DUIT.
banyak lagi!!!


semua kita kongsi. kadang aku rasa malu pula. walaupun ko cakap.."ah!teda tu..."
sebenarnya ada.
thanx tiya...i love you forever n ever.




untukmu ozlyn,












kau pun sama! kalau tiada RM10 kau tu..mana mungkin impian aku tercapai.
thanx buja. i love you forever n ever.








kamu dua..sebelum cuti chinese new year ni...kamu dua la buat nafas aku lega.
terima kasehhh..!


























banyak-banyak terima kasih...
sudah aku asing duit kamu dalam dompet...
kalau aku xpulang lepas cuti nanti...kalau umur xpanjang
kamu pi cek dompetku aa...

Thursday, January 27, 2011

tunagan orang



BISMILLAH...:)











eh! kenapa ada muka dua ikur ni sini...??eheheee...ini cerita pasai tunangan orang...uweeeee...~~
gambar rajah di atas menunjukkan dua kakak aku yang baruuuuu jak betunang..
mak aihhh..! kawin la bah terus...
xpa...belum sampai seru kot...dui.


apa yang lucu...durang dua ni betunang pun pada bulan yang sama...bulan ni lah. dua minggu lepas kak yuyu tunang..kak nina pula...


amboiii..mekap macam nak kawin nyah..!




masa kak yuyu tunang..ajie tidur di rumah...masa kak nina betunang ajie up lagi 2 malam tidur di rumah..aku lucu juga bila ajie panggil bapa aku 'bapa'..tapi aku suka!trus rasa macam adik beradik..jie, ko teruskan jak panggil bapa aku bapa ok...bapaku bapamu jua..heee terima kasi jie..ko selalu tulung-tulung kami di rumah kalau ada karamaian...ndak berlap la pinggan mangkuk di ruma tu kalau kau xda..hahaha sebab tu mama kasi beli kita tuala yang sama...mama aku pun ko panggil la 'mama',..hahaha


heeee thanks mama




dan aku pasti, kalau ildah ada di negeri di bawah bayu ini...dia pun mesti lekat di rumah kami...terima kasih dah...kau pun banyak tolong...dulu masa abang aku kawin..kamu di rumah juga...


masa ni sheeda paling lama di rumah..4hari 3malam...kemudian baru ajie, edut dan ildah datang...
terima kasih kamu...tulung-tulung di rumah..:)



kiko...ildah...menjadi penyambut tetamu..(kunu)



nah....minta puji lagi ita semua...



so, 5 down 3 to go!!
hahahaha






mak, aku tidak mau kawin.dalam breket.





Wednesday, January 26, 2011

uh jemari ku.

dimulakan dengan BISMILLAH...:)


hai! kamu cantik! hensem...!


teka apa buat aku meng'uh' tentang jariku....
aku tau suda main gitar..heeee
kalau orang champin 100% aku baru 10% hahaha pandai la tu kan?
siapa ajar??




siapa lagi...FATIA lor...








siapa lagi....??
JENNET lor....





lagi...??
FARAH lor..





gitar siapa? Farah lagi....




ada lagi terorrr ni main..paling sifu...


OZLYN lor...








dulu fatia ada ajar banyak baru sekarang aku sedar apa yang dia ajar.
terima kasi gink!


sekarang....wan pun ada gitar!! wooo!!




























GORENGGG!!
suka ati aku jak letak muka kamu di sini.biaarrr.

kutunggu kau kutunggu










$$$$















hempeh kamu membaca.
hampeh aku menunggu.
kita sama-sama hampeh.
hahahahhaha

Tuesday, January 25, 2011

apa aku buatttt??!!!

dengan nama Allah, Tuhanku juga Tuhanmu...(macam kak bebeng)


oh! petang yang indah! matahari ditutupi awan, cuaca agak dingin. dengan berbekalkan kipas berkuasa tinggi, aku kesejukan sejak tengahari tadi...

katukan mesra dari ongkol ongkol penyelenggaraan asrama buat aku dan fatya terkejut beruk.

aku dan fatia.yayyaaa (kalid) membikin kerja yang disakibakikan oleh encik dan puan penyarah...soalan aku di sini...apa aku buat sejak tadi?? dwonload gambar Jean Piaget dan Carl Roger sahaja! tu jak! aiyaaaa!!ni kuaci punya pasal la ni...tangan dan mulutku enggan berhenti mengambil dan mengupas kuaci itu sehingga lumatku kerjakan. uh! kuasamu kuaci...sungguh!
aku sangkakan dadah jak bikin ketagih...kuaci pun!




kerja grup aku dengan si farah pun haram bersentuh! maka mau bentang esok.
kerja encik Mokhtar pun belum siap! maka mau hantar esok.uffo!

hapa-hapa punh kan nye...aku dan yumet tercuyunk (geli bah tulis gini) mau bezugink...kunun mau pegi la ni.. lepas sahaja menunaikan kewajipanku dan kewajipanmu tapi mau tau apa?? kami sikit pun tidak bergerak dari bangku masing-masing...








biji bunga matahari.

Sunday, January 23, 2011

besties!

dimulakan dengan BISMILLAH...:)


oh hello God's beautiful creatures!!


aku ni tidak mau tidur..kerana? entah. seronok merepek bila sendirian...banyak idea pula..ni idea mau berstory telling pasal kawan-kawan la ni..


mm..apa aku mau cerita yaa..oh ya! cerita pasal pantai lagi lah...
ehem ehem..percubaan suara satu..percubaan suara dua..percubaan suara selesai..baiklah, pada pendengar yang setia...hari tu aku melangsungkan majlis ulang tahun aku yang ke-19 bersama kawan-kawan..mereka yang tidak dapat hadir pada ketika itu..tidak apa..kita cuba sekali lagi...


seperti biasa..pantai yang kami pegi..Kuala Abai..entah kenapa...pantai yang cantik itu menjadi tarikan kami ke sana...dan buat pengetahuan anda, ini adalah pertama kali dalam seumur hidup aku celebret bufday dgn kawan-kawan.SERONOK!! rupanya.


dan kami pun main bakar-bakar...main potong-potong kek..ada yang mandi..hemm siok lah!!!


aku.ildah.ajie.besar.phill.edut.ibna....7 orang kami...heee


berikut merupakan kami::


ek, kenapakah tudung tu begitu? oh angin...patutlaa..
dari kiri..Ibna Ajie aku.
4 ekor lagi di kereta lain.


ildah.phill.aku.belakang tu cik kira (nama fesbuk), ibna dan edut...ajie..?tukang gambar..kahkahkah


ini la kami buat mula-mula sekali...putung kek..kebaru-baruan la katakan...exited la mau potong kek..








uyeahhh! ini la kek aku....kami kolek-kolek duit...dapat la sebijik...wihhhiii....~~




thanx guys...aku sayang kamu sesangat dan sesungut di kepala...











big hug!!!


Thursday, January 20, 2011

BIG BIGGER BIGGEST

dimulakan dengan BISMILLAH...


hai readers! aku suda bagitau B.I.G tu stands for Bina Insan Guru kan?
heee aku baru balik dari berBIG di padang kent.lucu? ya memang tapi segala yang ada cukup mengajar aku erti bersyukur.berterima kasih. memahami. uh! banyak lagi!


bermula dengan cerita..

  • aku off henfon.tiada gambar bukti untuk ditayangkan.sebab apa yang berlaku pada BIG kali ini bukan seperti yang aku sangkakan.kalau aku tau macam ni..aku bawa charger telefon lagi..heheeeee jangan mara aa
  • BM, KS dan Tesl bergabung! meletuppp! uhh!
  • camping dipendekkan...dari 4 hari 3 malam kepada 3 hari 2 malam.
  • tapak banjir, dan kami terpaksa berpindah tidur di dewan hone.membuatkan aku berkain sarung sepanjang malam.lucu kan?
  • solat dengan raincoat.
  • kembara yang paling memenatkan! merentas paya yang airnya menenggelamkan punggung.
  • ikhtiar hidup yang telurnya tidak masak.rotinya sedap.megginya mengancam sebab ada mestin.mestin?



ini dia mestin...baru aku tau nama dia mestin.
aku tau benda ni ada dan apa guna dia...tapi ndak tau nama dia..so, nama dia MESTIN

  • kawad!! semua aku suka tem camping..KECUALI kawad! uhhh! sentap hati mak nak...!kwad statik pun aku meremang bulu suda...pergghh! tapi cikgu bilang...guru mesti tau benda2 macam ni..so, hentam sajalah! yang pendek ke kanan yang lengkang ke kiri..kiri dan kanan grakkk!! dui! aku memang alergik kawad...palis2..
  • mata aku sebelah kiri merah!sebab? contact lens..bahaya you..kalau tak buka...tu yang merah tu..aiyaa..

setakat itu..tu jak la aku mau cakap..mengantuk pun aku ni tahap karma sudah. kaki ni baru jak keluar sakitnya...hemmmm
yang penting besok sekolah la...
next week giliran PAI, SAINS dan PJ pila untuk berBIG...









BIG sesi 1 OVER! 

Monday, January 17, 2011

pendidikan jasmani

dimulakan dengan Bismillah...:)


entah kenapa aku tiba-tiba sayu...
sayu mendengar suara riang tawa mereke yang sedang berPJaan di dewan...
huuuu...:'( teringat masa PJ dulu tem sem 1,2,3 ppismp...waktu yang paaaaaling ditunggu-tunggu..
bebanan otak belajar masa kelas hilang begitu sahaja masa kelas PJ..
kenapa??
sebab PJ is fun!
sama macam main kibot...
TOTALLY FUN!

dulu masa PJ selalu pegi stor..ambik bola...ambik skitel...hmmm macam-macam lagi..!




kadang kelas Pj memang sampai petang-petang.
tetap seronok!






buat la kelas PJ di mana-mana...padang? dewan?
keseronokan jelas terasa!




salah satu kemuncak PJ..amali la..
lari 2.4km itu wajib.
ujian kecergasan fizikal yang lain pun wajib!
sit-up
lari ulang alik
push-up
eee...macam-macam lagi lahhh!
tetap seronok.





ujung-ujung...
bertambah hitam dan kepenatan.
tetap seronokkk!!






sem1: 
ujian kecergasan fizikal...stadium penampang.
gimnastik di dewan tu.hahahha ini lucu.

sem2:
ujian kecergasan fizikal...stadium likas.
lompat jauh, lontar peluru...apa lagi aa? lupa.

sem3:
ujian kecergasan fizikal...stadium penampang.
bola jaring...bola keranjang...



sem1 pismp:
TIADA PJ...!!



melalui PJ la aku belajar banyak benda! 
aku dapat rasa lari pecut. lompat tinggi. lompat jauh. macam-macam lagi lahh!  main itu ini..
kena denda hafal 20 tulang dalam badan...
tetap seronok! 
sekarang, aku dalam mode rindu PJ.dui.






PJ itu seronokk!

Sunday, January 16, 2011

goshhh!! it's 7.10am...!!!

dimulakan dengan bismillah....:)


assalamualikum..kum apa kombet..bet apa? betmen..men apa? mentol..hahah
helluuuuu...!!


ni aku mengisi masaku sebelum pegi buat bendera...logo...dan sebagainya untuk BIG esok...ha??!! bila? ulang ulang ulang...! ESOK??? ya...esok!


jadi memandangkan ada sedikit masa...aku pun sempat menyempatlah merepek di sini...




tadi pagi aku dan rakan sebilik, Tiya...LAMBAT BANGUN!!! ok..lambattt!!!
aissshhh!! punyalah....kuliah start 7.30...kami bangun 7.10!!! ow men!mana lagi  mau mandi..*aku xda mandi..kehkehekehh..belum iron baju lagi tu...punya sandi!
mujur pintu bilik diketuk...kalau tidak??apa jadi??


kawan-kawan pun heran..kenapa suasana sunyi ni? selalu pagi-pagi memekak suda durang ni...tadi pagi tidak pula...apa tidak...masih tiduurrr!!


aiyooooo....makanya, lain kali set alarm...walaupun yakin dapat bangun awal esoknya...guna prinsip, sediakan payung sebelum hujan...:)


apa-apa pun..kelas baru kami bosa!! kami masuk kelas baru hari ni..den koba awal-awal...memang bosa...
tapi sayang...jauh dari mana-mana bilik air..uwuuuuu 
perjalanan jauh untuk ke mana-mana...tapi dekat di hati...ewahhh!!




ini tiya dan tika
mereka lambat bangun ini hari.





avon.hello tomorrow.

Hari lima = hari jumaat



Dimulakan dengan Bismillah…J

Assalamualaikum…hai!

Dulu  masa aku tadika, ejaa jumaat macam ni tau..JUMA’AT.
Aku pernah cakap kan FRIDAY IS MY DAY??
*yaya, i'm sorry..*

Hari ini hari jumaat, tapi aku post bukan hari Jumaat. Akibat kekangan masa dan aktiviti yang berlambak pada hari ini…aku ndak dapat post hari ini.
Hari ini:
*   Kitorang meeting kumpulan kecil…kumpulan BIG aku nanti..
*   Kitorang cat kelas lama sebelum berpindah ke kelas baru..eheeee
*   Aku pulang rumah. Kawan-kawan, aku belum bersedia bawa kamu balik rumah. Tapi nanti, aku pasti bawa kamu..:)

BIG stands for Bina Insan Guru..kami camping selama 4 ari 3 malam macam masa PLBD(Pendidikan Luar Bilik Darjah) dulu..PLBD camping PALING BEST EVERRRR!!! Sebab aku baru 2x join camping mengamping ni selama aku idup. 1st masa skola dulu.tem form4. 2nd PLBD. Hahaha jadi, PLBD adalah paling siokk!!pergghh! *thumbs up

tuuuuuuuna aku...paling kiri.tudung itam.(dui.memberitahu)


Tadi aku keluar mamam dengan c bussy. Not busy but bussy. Bussy is SUziela. Bibi tomel. Endut. Bon. Lawa dendo dan sebagainya adalah suziela.

Aku makan ABC spesel sebab ada aiskrim. sodap!! Si bibi makan nasi lerr…aku beli kacang di kedai sebelah Ban Soon..untuk dimakan bersama ABC speselku..apa lagi..aku pi ampas-ampas tu kacang dengan payung aku.’bussy, orang tengok kau.’ Kata suziela.aku berhenti mengampas kacang tersebut. Pernah cuba makan aiskrim dengan kacang goreng yang ditumbuk kasar?? Cobalah!!SEDDAAPPP! den koba awal2…

Selsai mamam..kami pulang. Masa pulang tu, aku ketawa sehingga lemah kepala lututku. Bussy buat lucu. Dan cuba teka apa?? Kami pergi tapak Kent lama!! Selalu tengok dari jauh ja bangunan seram berwarna biru yang gah di atas bukit itu..kali ini kami beranikan diri buat pertama kalinya ke sana.
Berikut merupakan kami:

ini si suziela.
belakang tu rumah biru yang seram kala malam.


ni akuh la kali.
blkg tu kawasan sekolahku rumahku
di lereng bukit.
bussy rela baring2

ini boleh dikira sebagai TRIP2...


macam biasa...aku gambar kau..kau gambar aku.


then, kita gambar sama-sama..

nah, macam lagenda budak setan punya set pengambaran kan?
yaya, dslr kau nanti kita bawa pegi sini ok!




Lepas tu, ada meeting dengan team BIG..aku satu team dengan Epoh/jenifer. Little Jenifer. Selesai meeting kami ke bilik muzik. Dan…!! Cuba teka?? *again suru anda teka
Aku pegang SET DRUMM!! Ulalaaaa!! Kalau aku tau men drum..punya best!urghh!! *angan2 jap.
Berikut merupakan kami:

my little epoh.
hahahha

ini my giant tika








Dan. Begitulah aku menjalani hari jumaatku minggu ke2 persekolahan.
Next week lain lagi!!

TIKA IS READY FOR BIG.



Big is Beautiful. 
status FB aku ni jugak.

Sunday, January 9, 2011

risik merisik

dimulakan dengan BISMILLAH...:)


hai! malam betul sudah ni...aku dan fatia masih betiarap atas pertiduran dan menghadap komputer riba masing-masing..lucu bila aku kenangkan ayat fatia yang berbunyi.."kalau kami online kami diam-diam la tu."
hahhaha betul! aku dan fatia? diam hanya bila solat dan tidur.dan aku baru sedari yang apabila kami dua-dua online suasana kamar diam semacam.








okeh! seperti biasa..FRIDAY IS MY DAY!! aku akan pulang ke home swit home aku..dan minggu ni aku pulang atas sebab kakak aku dirisik...cehhhh...risik tu yopp! kepelikan adat yang mereka bawa terserlah apabila mereka membawa ayam jantan hidup dan sebungkus garam! okay..takper..itu cara mereka.kita? terima saja...




bila aku renung semula...aduuu kakak-kakak aku semua sudah berumahtangga dan dalam proses untuk itu...kami besar sudah! dulu gadu-gadu lagi sesama sendiri..sekarang? begadu dengan anak..haha lucu. 






kali ni kakak aku yang ke-2 pula dirisik...lagi lucu bila aku cakap dia sudah dilangkahbendulkan oleh dua kakak aku...sekarang turn dia...baru minggu lepas kak yuyu bertunang..minggu ni..dia pula dirisik..orang KM tu yop!kuta merudu...


nah! ni na kakak aku yang kana risik...dengan bangganya dia memakai bajuku...aku pun selalu bangga pakai baju dia..heheee



masa mereka membawa garam itu..bapa berbisik.."aih? biloon jomo tu. meli timus subai benoo dutai..sa' nembanan jo diam kerita.."...rupanya itu memang adat!
bagi yang faham tu...faham lah..yang tidak faham..buat-buat faham..aku ngantuk ni mau kasi translet...



dan tahukah anda..pada hari kakak aku dirisik..aku makan 3x!!!!!oh my!!

tadi aku pulang ja dari ruma terus bawa si Bussy keluar pekan.dan pengeluaran kami itu cuma 15minit..tapi banyak cerita yang dikungsi..maka ia mengambil masa yang lamaaaa! sampai bilik..buat kerja la pula.mau d bentang esok..nasip aku dan fatia sudah biasa dengan kerja las minit..aku jak kut..fatia ndak..(biar kau sana!)


hari ni aku puas menyanyi!!uyeahhh!











love the coffee.love the foam